Etiketter

,

Mille.
Tusen.
I snitt drygt hundra om året i nio år. Från sprittande glädje, tusen förhoppningar och barnslig förtjusning, över förvecklingar, sorg och nytt hopp, till en annan historia än vad den först var.
Vuxnare, kanske?
Mindre okritisk, absolut.
Tråkigare?
Ibland tycker jag det.
Men att återgå till den oskuldens tid som en pinfärsk och omvälvande förändring, som den att köpa ett franskt hus, kan innebära, det går ju inte.

Första dagen i vår murvelträdgård, 15 mars 2012

Jag minns hur det skavde och gjorde mig irriterad när någon försökte sticka hål på min bubbla, i kommentarsfält och på andra sätt. Jag var förstås vuxen sedan länge redan för nio år sedan och visste naturligtvis att rosenskimmer som stadigt tillstånd har mycket lite med verkligheten att göra. Jag behövde inga påminnelser om det. Jag förbehöll mig rätten att stanna i euforin så mycket jag kunde, för det gjorde mig hel.
Det gör mig hel.
Hjälper mitt ekvilibrium.
Murvelhuset har lyckats behålla sin magi för mig, om än med nya insikter och med bättre beredskap för det som ibland tillfälligt bryter just murvelmagin.
Jag påminner mig om det och försöker hejda mig när någon i glädjeyra beskriver sin nyförälskelse i franskt liv. Hur viktigt det är att få vara ifred i sin bubbla och att råd och förmaningar inte bör delas ut för frikostigt och oombett. Tids nog blir vi alla varse. När det sker, har bubblan förhoppningsvis rustat oss för att möta också franska motgångar, eftersom vi upplevt det andra och vet att det finns kvar.

Nio år med älskat murvelhus just idag och som för att kröna det, läser du just nu blogginlägg nummer tusen!

Att jag fortsatt klottra, säger något om hur viktig den franska tillvaron är för mig.
Utan den hade jag varit trasigare.
Så grattis Murvielklotter och tack murvelhuset för att du finns där bortom Corona!