Etiketter

Solen skiner på oss där vi befinner oss på den västra sidan av landet, lilla barnet spelar teater på stor scen i Stockholm idag och trots att det är fantastiskt fint där vi är nu, vill jag hellre vara i Stockholm för några stolta teatertimmar.

Veckorna tickar iväg utan att vi kan flyga söderut, vilket kanske inte är så konstigt men längtar ner gör jag ändå. Allt franskt har dock blivit väldigt intressant och jag gottar mig allt jag kan åt litterära verklighetsflykter.

I min nyligen införskaffade Rough Guide prickar jag för utflyktsmål som skall besökas i sommar

Gamla Beziers, till exempel, måste få ett besök, om inte annat så för att det ligger så nära och för att staden hittills bara varit platsen dit vi åker för att göra våra bankärenden.

Oppidum d’Ensérune, som varit stängt båda gångerna vi försökt oss på att trampa antika stenar, skall få bli ett tredje gången gillt.

Lamalou-les-Bains ska nog få ett besök också, liksom ett antal vingårdar, en och annan bergstur lär det få bli och många lata dagar i murvelhusets trädgård.

Jag tror inte att vi kommer att baka så förfärligt mycket när vi är på fransk semester men boken om den franske bagaren som bor på Lilla Essingen skall få flytta ner till Murviel. Jag skall ta mig en tur till hans café på sagda ö och prova hans croissant aux amandes någon av de närmaste helgerna. Får se om jag kan locka med mig ett gäng frankofiler dit.

Mera mat i engelsk expat-tappning får snålvattnet att rinna, samtidigt som små anekdoter om franskt byliv berättas i Angela Murrills Hot Sun, Cool Shadow. Skön verklighetsflykt när längtan blir för svår!