Etiketter

Så har hon åkt, vår nybakade fina student, efter en studentdag med allt vad en sådan dag skall innehålla, inklusive en lycklig och glad S. Det är festligt, högtidligt, fyllt av glädje och framtid men också för oss päron en smula bitterljuvt. Vi blir stående kvar medan hon drar iväg på äventyr med ny ryggsäck packad med det allra mest nödvändiga.

Tågluff med bästa vännerna genom Europa i nästan en månad har hon framför sig innan hon dyker upp hos oss i Murviel. En hel månad innan vi ses igen. Antar att det bara är att vänja sig.

Imorgon åker E tillbaka till Skottland för att ta en ny lägenhet i besittning tillsammans med vännerna innan också han ger sig ut på en europaturné som avslutas i Murviel. Alltså fungerar vårt nyinförskaffade franska stenhus precis så som det var tänkt; där kan vi samlas för både kortare och längre sejourer, som en slutdestination för vila och lite föräldraservice eller helt och hållet på egen hand. Känns fantastiskt att kunna erbjuda något sådant!

Nu har vi till slut också bokat transport av de möbler som skall ner till Murviel – det stora grova matbordet skall få åka ner tillsammans med windsorstolarna, varav några fått sin patina på en stockholmsk krog. Stolarna behöver en duktig möbelsnickare hjälpa oss med innan de förvandlas till pinnved och en skicklig sådan finns ju på plats i byn! Soffan ”Göteborg” från IKEA får också flytta ner för att den är så skön, har ett välklingande namn, är hemtam – och lätt att tvätta! Det blir  en anglosvensk inredning, som vi kommer att känna igen oss i – delar av ältahuset i ny fransk tappning!