Etiketter

Jag har suttit ute i ljuvlig sommarkväll tillsammans med kollegerna på Skeviks gård och nockas igen av hur fantastiskt insmickrande vackra sådana sällsynta kvällar är. Lite småkyligt till slut, som alltid, och vi drar oss inåt för att titta på när Zlatan drämmer in ett snyggt mål mot Frankrike.

Vi har trevligt och inte förrän jag stänger dörren om mig för att krypa till kojs smyger sig frankofila tankar på igen. Tidigare på dagen har jag med ett halvt öra lyssnat på konsulten när han pratat organisationsteorier, fast mest har jag tittat på färgen på de gamla timmerväggarna i huset där vi sitter. Skulle passa bra till travertinen som är beställd till murvelhuset…

20120619-233156.jpg

Lite smutsbeige, varm, gammaldags men mobilkameran kan förstås inte göra den rättvisa. Kritvita väggar i det stora rummet på bottenvåningen blir för kallt men den där färgen, den blir nog bra.

Lite senare, på kafferasten, sökte sig min blick till en fin veranda som skulle kunna inspirera till en dito utanför köksingången i Murviel, fast då med mönstrat klinker och stenvägg istället för en faluröd timmervägg.

20120619-233632.jpg

Här nöjer jag mig med att titta på den, eftersom vi väljer att sitta i solen – i skuggan blir det lite för kallt. I Murviel, däremot, skulle en sådan veranda sitta fint flera månader om året!