Etiketter

, ,

Så varmt, så varmt har det varit idag. Luften har dallrat över asfalten och när kvällen kom vågade vi oss till slut ut på promenad med hunden, som verkar klara värmen förvånansvärt bra. Vi gick vår vanliga runda i byn och stannade till hos familjen L, där vi återigen bjöds på vin på deras fina takterrass.

Sista biten hem från dem är inte längre än ett stenkast och väl hemma krängde jag av mig de de dagsvarma kläderna och dök ner i poolen här hemma. Tjugoåtta grader varmt fortfarande och tjugosju i vattnet. Varannan rygg med stjärnhimlen ovanför, varannan bröst blev det under dagens andra halvkilometer.

(Inte jag på bilden men poolen är den rätta!)
Bäst jag plöjer fram där i vattnet slås jag av hur sällan jag nattbadat i upplyst pool. På hotell är de oftast stängda för rengöring på natten och kan bara avnjutas på avstånd, förutom de där gångerna jag smitit in och badat ändå men inte alltid undgått upptäckt. Nu är det bara jag och natthimlen; byn har tystnat och tornugglan har inte börjat hoa ännu. Just den här simturen ska jag minnas långt in i hösten, för bättre än så här blir det knappast. Vi mår bra här, hund, husse och jag.