Etiketter

, , , ,

… då vet du att dagen kommer att bli varm. Imorse väcktes jag av dem och min dagliga sejour vid poolen fick avbrytas tidigare än vanligt, för solen kändes rent farlig på skinnet och jag är numer en klok gammal dam, så skuggan blev min kompis när termometern klättrade förbi 40-strecket.
Dagen har istället ägnats åt allehanda shopping. Först på Castorama, där en faslig massa lampor till alla nakna elledningar utomhus inhandlades och dessutom några billiga taklampor till sovrummen, eftersom elektriker Kevin, som var här igår, för att se vad som behöver göras, förklarade att de där märkliga glödlamporna rakt in i ledningen bara är en testinstallation som inte är tänkt för längre bruk.

Numer är de tidigare på nybyggen så vanliga testlamporna förbjudna, eftersom de blir brandförliga om de används för länge! Ingenting som vi vill låta hänga kvar, med andra ord. Tyckte väl att det såg lite skumt ut…

I övrigt var han nöjd med installationerna, Kevin, förutom att belysningen vid poolens ena sida är lite väl nära vattnet, så dem bestämde vi oss för att strunta i. Kan ju också vara så att det blir lite tivolivarning med alltför många lampor i trädgården men fint som snus kommer det att bli om kvällarna när belysningen i fina stentrappan är fixad!

Väl hemma med ”bytet”och, icke att förglömma, den utkvitterade internetboxen,

dök jag ner i poolen

och L började fixa med internet och det gick som smort.

Inte.
Boxen är på plats förstås men kontakt går inte att upprätta. Efter samtal med SFR får vi veta att kära nån, så fort går det inte att aktivera linan ut. Räkna med minst en vecka. Jomenvisst.
Alltså, utan internet fortfarande och med en alltför stekande sol mitt på dagen, for jag och bygranne M till en Brocante, där jag hittade ytterligare ett sängbord – bild mms:ades till lilla S som godkände, och sedan fick jag med mig också den hem.

Ett par ljusstakar och en fin toast rack med bricka till slängde jag med också.

 

 

 

Endast €25 fattigare blev jag och känner mig därmed väldans nöjd. Där skall jag nog också kunna hitta mitt Garde manger så småningom!