Etiketter

, ,

Vi tog en tidig (nåja…) tur in till Béziers idag – vi har hittills sett väldigt lite av staden och marknaden i de fina gamla hallarna lockade.

Men också här märks att affärsidkarna får kämpa, för här fanns inget av det myllrande folkliv jag förknippar med marknader av detta slag. Halva golvytan var tom och de kunder som vandrade omkring därinne var precis som vi turister, som bara strosade runt lite. Kanske köptes en och annan ost eller en spännande korv. Den vackert upplagda frukten och grönsakerna förblev i stort sett orörda.

På paradgatan Paul Riguet är det blomstermarknad på fredagar men överdåd var det inte tal om idag men det kanske är värmen?

Vi satte oss på en av de många uteserveringarna och beställde in glass och kaffe medan vi tittade på folklivet. Pratglada gubbar som vet att njuta av livet

och paranta franska damer med make-upen perfekt lagd. De fascinerar mig. Jag förstår inte hur de bär sig åt för att se så svala och oberörda ut – själv sitter jag med min glass och flämtar i skuggan, den svala fladdrande klädseln till trots.
Ett par boklådor hanns med, liksom en tur in på Lafayette, också den märkligt tom på köpglada kunder. Jag kan inte riktigt avgöra om det är jag som felaktigt tolkar den något avmätta stämningen som tecken på att svångremmen är hårt åtdragen också i eurokrisens Frankrike eller om sommaren inte är köpfestens tid annars heller. Men Béziers är en trevlig stad ändå och den är rejält uppstädad sedan vi var här första gången sommaren 2000. Mycket finns dessutom som fångar ögat.

Så vi for hem till fina byn, tog en sväng förbi M Loubet och valde bänkskiva till köket, fick besked om att han kommer och byter låset nästa vecka, eftersom ingen av alla de nycklar han skickade med oss passade…

 

En imponerande mängd nycklar hade Monsieur Loubet – han lär kunna ta sig in lite varstans i byn, om han skulle få för sig det!

Nu är det dags för lunch med efterföljande siesta. Vid poolen, dit parasoll behöver inhandlas. Halmhatt kan vara en bra idé också.
Cikadorna, de är galnare än någonsin – ännu en varm eftermiddag lär det bli.