Etiketter

, , ,

Idag åkte jullådorna fram och jag kan konstatera att jag var riktigt duktig sist det begav sig. Allt gammalt trasigt skräp är borta och kvar är bara de älskade sakerna. Många av dem får nu åka ner till Murviel, för vi tänker att det nog inte är sista gången vi firar jul där. Första resväskan är färdigpackad med julgranspyntet och all annan julparafernalia. Ytterligare en kommer det att bli men då med paketen och en del ätbart som vi trots allt inte kommer att klara oss utan.

Men här hemma då, med advent i antågande?

Jo, nu förhåller det sig ju så att jag fullkomligt älskar advent och allt mys den för med sig, så visst får en del stanna kvar hemma också:

Fina tomten från Tyresö får sitta mjukt i år

Adventsmys i nya matsalsfönstret

Nyförvärvade naturtrogna minigranar från IKEA

Åsså älskade påpälsade snögubben och välkänd julkrans i vardagsrummet

Advent är så sen i år, så jag tillåter mig att tjuvstarta för att maximera njutningen. På lördag är det dags för sedvanligt julbak i ett betydligt mindre kök än vad vi varit vana vid de senaste 11 jularna men det skall nog gå bra.

Bästa Åsa har redan fixat pepparkaksdegen och L inhandlar saffran för fem kronor påsen – max tre påsar vid varje inköpstillfälle, så han passar på varje gång han är och handlar. Klok och ekonomisk sambo har jag.