Etiketter

, ,

English version available at:

Scribblings from Murviel

Måndag kväll, 5 augusti:

Söndagen såg husets gäster skingras åt alla håll och när frukosten var avklarad och vi vinkat hejdå till alla, for vi till Saint Chinian. Varje söndag är det marknad där och förutom mat säljs även en hel del annat. Vi kom fram ganska sent – strax före tolv – men det var ändå full kommers den tid vi behövde. Vi shoppade loss rejält och kom hem med både korgar, kläder, smycken, hamambadlakan och skor.

Sköna att torka sig med när frotte känns för varmt

Sköna att torka sig med när frotté känns för varmt

20130809-005714.jpg

Söndagens marknadsfynd

Vi gillade marknaden, för mitt bland krimskramset fanns också riktigt bra hantverk. Billigt var det nog ändå inte och jag är en riktig mes när det kommer till att pruta. Fast prutade gjorde jag. Lite försiktigt sådär och tillräckligt mycket så att jag förnöjsamt kunde strutta därifrån. Fin omväxling till alla huspryttlar, som brukar vara mitt fokus när jag ger mig ut på shoppingrundor härnere.

Lunch åt vi på en av de lokala syltorna. Riktigt bra mat fick vi

20130809-005901.jpg

och det var skönt att sitta på den skuggiga innergården. För det är varmt fortfarande. Så varmt att svett tränger ut ur porer jag inte visste fanns.

Hemma väntade L, alldeles övergiven i badhuset, eftersom vi hade låst och tagit med oss nycklarna när han var ute och handlade. Men där låg han i loungemöbeln under takfläkten och hade det nog trots allt ganska bra. Vi andra krängde snabbt av oss de inte alltför fräscha marknadspaltorna och hoppade ner i det turkosblå. Trettio grader varmt vatten som känns svalt mot huden säger en del om vilka temperaturer det handlar om i luften. Sällskap fick vi av familjen L, som också de trampar svensk mark efter en lång sommar härnere. En apéro hos Madame och Monsieur H hanns också med innan dagen var slut, för det gäller ju att krama ur det sista ur allt fint vi ägnar oss åt i Murviel innan verkligheten hemmavid gör sig påmind.