Etiketter

, , , ,

Hemmafix ägnar jag mig åt. Det har funnits en del att ta tag i efter en hel sommar på annat håll. I lägenheten har vi gjort korta mellanlandningar allihop och ingen har visat den stackars bostaden någon omsorg. Som en sommarkatt har den tufsats till och sjunkit allt djupare ner i förfallet, blivit allt mattare i pälsen.

Allt mitt inredarintresse fokuseras istället på murvelhuset. Alla resurser också, för den delen. Också när jag är långt därifrån är det nya och pågående projekt i vinbondens gamla hus som planeras. Köpte en gjutjärnsgryta häromdagen…

le Creusset

Den är svintung och alls inte något som en klok och sansad person packar ner i sin resväska för att flyga flera hundra mil med. I synnerhet inte som grytan är av välkänt franskt märke och rimligen går alldeles utmärkt att köpa på plats. Fast det där har jag ju gjort förut och har av en likasinnad svensk ägare av franskt hus fått det utmärkta argumentet att när jag är i Frankrike vill jag ägna mig åt annat än shopping. Alltså fraktar jag. Sedan var det ju det där med att Huset och Livet i Languedoc upptar mina tankar mest jämnt och då slinker även tunga grytor ner i min shoppingkasse.

Grytan är tänkt att matcha den gröna keramiken från krukmakarbyn St Jean de Fos

Den där gröna färgen...

Den där gröna färgen…

Just nu längtar jag ner till vårt termitätna Garde Manger, som väntar otåligt på färg och hönsnät i vitrindörrarna

Nu står den inne i huset, termitbehandlad och klar i väntan på vacker äggoljetempera.

Så här är det hela tiden. Dagen skall egentligen ägnas åt sjätte våningen men istället sitter jag här och funderar på inredningen längre söderut. Men för all del; det händer lite saker här också. Vi har röjt, gjort oss av med en överflödig garderob och en säng, som fått lämna plats åt en dagbädd istället. Sängen och garderoben försvann med hjälp av Blocket, som ännu en gång blev lösningen på förvaringsbekymren. Den här gången kom Marlon traskande från husen några kvarter bort och tog först garderoben på en cykelkärra och sedan tog han sängen på ryggen och gick. Varken säng eller garderob gick nämligen in i bilen och varför vänta? Med ett stort leende travade han iväg utan tillstymmelse till suck eller irritation. Bara lösningsfokus. Vi fick oss samtidigt en lektion i hur bra det mesta går, bara du tänker positivt.

Alltså, bort från skärmen, uppbåda energi och sätt igång med resten av röjandet. Murviel får vänta. Lunch på byn med son skall det bli också.