Etiketter

, ,

Vi har varit här i mindre än ett dygn men det känns mycket längre. Som att jag nästan inte varit härifrån alls. Bara det intensiva vårljuset påminner mig om att det inte är senhöst och dagarna innan mitt nya jobbliv längre. Ljuset, och det faktum att bilbatteriet inte gick att väcka ur sin vinterdvala när vi skulle åka iväg och proviantera. Sådant är dock sällan problem någon längre stund härnere – med bukar fyllda med vällagad lunch från Taverne de Léa, traskade vi därifrån försedda med en batteriladdare, som vi fick låna efter att historien om den döda bilen berättats för restaurangägarna.

En stund i solen senare var kärran redo för avfärd och vi rattade då raskt iväg till St Nazaire de Ladarez – för att batteriet skulle få ladda upp sig men mest för att vi var nyfikna på Chez Amis nya hus:

IMG_7183

Blivande fönster i översta våningens lägenhet

Trots nyopererad axel, vattenläckor och en massa hinder efter vägen är entusiasmen inte att ta miste på. Vänner kommer till undsättning, byns borgmästare är glad att ha dem där och själva är de fast beslutna att inte låta någonting stoppa dem. Drömmar kan försätta berg, om man ger sig den på att det skall gå vägen. Om knappa två veckor kommer de första gästerna. Lyckost dem, säger jag. De kommer att åka därifrån alldeles fulltankade med förnyad energi. För det liksom spritter i livsandarna efter ett besök hos Magnus och Outi i den lilla byn i dalsänkan.

IMG_7184

Kan undra vad Gustave, en gång son i huset, skulle tycka om han såg med vilken kärlek huset putsas upp och återges sin forna stolthet? Över skörden 1949 var han i alla fall uppenbarligen så glad att han blev tvungen att rista in sin förtjusning på takterrassens vägg. Utsikten över byn därifrån går det an att njuta av…

IMG_7185 IMG_7186

Det är en söt liten by med gamla, gamla hus…

IMG_7187

Lite sömnig på typiskt sydfranskt vis och med så mycket bedagad charm att det är lätt att förstå varför M och O väljer att nystarta sitt B&B här.

Till huset hör två trädgårdar, varav den ena, också det på typiskt sydfranskt manér, ligger tvärsöver gatan. Där skall det bli en pool innan säsongen börjar. Det verkar smått omöjligt men jag tror dem, för det var ju det där att drömmar är kraftfulla saker när de får fritt spelrum. Poolhus med toalett finns ju dessutom redan…

Nej, skämt åsido, det kommer att bli kanon. Boka in några dagar där i sommar, vettja! Det blir hur mysigt som helst!

Resan hem medan skymningen föll över vinfälten var mycket mera magisk än vad bilderna låter ana.