Etiketter

, , ,

Dagen var egentligen tänkt att avslutas med ett besök på cirkus i grannbyn Causses men vi skrinlade de planerna när vinden fortfarande inte mojnat ordentligt när eftermiddagen hunnit bli sen. Vi ville inte uppleva ännu en snöpligen avbruten byfest på grund av att vädret inte sköter sig, så vi bangade. Det skall liksom vara de där riktigt ljumma kvällarna och cikador som skriker ikapp med musiken för att den rätta känslan skall infinna sig. Har blivit bortskämd med att det är så det skall vara. Nämligen.

Jag vet nu inte hur det blev med den saken, eftersom vi inte åkte dit. Men det pågår festligheter där flera kvällar den här veckan, så kanske åker vi dit en annan dag.

Huset har fått lite omsorg istället, efter att jag spenderat några timmar invid poolen med en engelsk dagsblaska från igår som sällskap. När det är så där stilla och lugnt hinner jag tänka en hel del medan blicken sveper över ägorna. Jag blev tvungen att hämta papper och penna för att skriva ner allt snitsigt jag kom på.

Medan jag låg i solsängen och skrev att-göra- och att-köpa-listor, for L iväg till tippen med kartonger och lite utemöbler som gjort sitt och när han kom tillbaka med gedigna betongplattor till markisen, fick jag så många idéer att jag blev tvungen att åka till IKEA i Montpellier framemot kvällskvisten. Där var det soldes/rea och ganska utplockat. Kan undra om det finns någon hugad spekulant på de här skönheterna:

Soldes på Ikea

Alldeles invid poolen har det stått två stora terrakottakrukor med gammal jord i alltsedan vi fick huset för två och ett halvt år sedan. Krukorna är spruckna, patinerade och fina men har hittills fått stå där tomma och utan att få visa fram sig i sin fulla glans. Synd, kan man tycka, men det där med växter i krukor är vanskligt när det inte går att ordna med kontinuerlig tillsyn. Vi har inte riktigt tyckt att det är värt det att betala någon för att sköta dem när inte vi är här.

Nu har jag tömt krukorna på jord, spolat av dem och placerat dem på de nya plattorna som håller markisen på plats, spontanshoppat två fejk-växter på IKEA och tänkt ut hur bra det kommer att bli när ”växterna” är på plats. Fast det får bli en cliff hanger på det. Det var redan mörkt när jag kom hem från Montpellier, så ”planteringen” av de nya växterna får vänta till imorgon. Då kan det kanske hamna en bild eller två på resultatet här på klotterplanket. Olidligt spännande, eller hur?