Etiketter

,

Våra fina vänner i i Languedoc håller koll på vårt hus och dröjer inte med att berätta när något pockar på uppmärksamhet. Den här gången berättar ett sms från trädgårdsmästare B att det i stubben efter akaciaträdet som togs ned nyligen har flyttat in synnerligen ovälkomna gäster…

Termitangrepp...

Termitangrepp…

De där träätande gynnarna lyckas trots sin enskilda ringa storlek stressa upp mig ordentligt och för min inre syn smulas takbjälkar, fönster, möbler och övervåningens trägolv ner tills bara sorgliga högar av sågspån återstår. Fort går det också när fantasin skenar i soffan på sjätte våningen, långt ifrån termiter och franskt störtregn.

termiter

Nu går det ju inte riktigt så fort i verkligheten, dessbättre, men visst krävs en grundlig husesyn för att säkerställa att de små odjuren inte tagit sig från trädstubben och in i huset för att mumsa i sig alla godsaker som finns där.

Det är för väl att det bara är 6 dagar kvar tills jag åker ner för en vecka. B skall kontakta en termitjägare i Béziers och boka en tid för att få murvelhuset kontrollerat. Förhoppningsvis är det en storm i ett vattenglas men det är bäst att ta det säkra före det osäkra. Murviel ligger ändå i ett högriskområde vad gäller termiter, så frågan har nog alltid varit när, snarare än om, vi skulle drabbas.

Så hoppas jag förstås att vistelsen inte bara skall handla om ohyra, utan mest om sol, vila och fina utflykter. Och husletning tillsammans med Å, som funderar på att göra slag i saken. Karin på Hus i Languedoc skall hjälpa till med den lilla detaljen. Kanhända blir det en liten rapport på det, vad det lider. Mycket roligare än termiter.