Etiketter

,

Så rotade har vi heltids- och deltidsmurvelbor blivit att våra traditioner mår bra av ett och annat nytt grepp. Apéro i kvällssol är rackarns trevligt men med en massa praktiskt att stå i, tillsammans med alla sociala begivenheter, blir det lätt lite trafikstockning kring aktiviteterna om kvällarna. Med temperaturer som dessutom drar iväg förbi 40 grader under eftermiddagens hundtimmar, kan det finnas en poäng i att göra tvärtom och mingla på morgonkvisten istället.

Så en mingelfrukost fick det bli häromsistens.

Husgästerna engagerades och skickades iväg till bagaren för att köpa bröd och sedan fick de hjälpa mig att duka fram och skära tillbehör.

Frukt och bär, juicer, en massa citronvatten och ägg- & skinkbakelser med gruyèreost i botten och rödbetsblad och tomater ovanpå, fick det bli. De där bakelserna skall jag göra fler gånger för de smakade riktigt bra med lagom sälta från osten och den rökta skinkan.

Fotograf; Agent Genereral

Fotograf; Agent Genereral

Jag är i Stockholm en sväng för att fixa lite i lägenheten och för att stöka undan några dagars jobb. På balkongen fläktar det, solen är på väg att försvinna bakom knuten och jag har dragit på mig en tröja för att inte frysa. Öronen får vila en stund från cikadekonserterna i Murviel, inte för att de behöver det men det är ganska trevligt att lyssna på barnen som leker nedanför balkongen också, så jag har det bra här med.

Imorgon eftermiddag skall jag hänga med den här killen:

IMG_8850

Det ni – det slår det mesta!