Etiketter

, ,

Efter en helg när svensk sommar visat sig från sin allra, allra bästa sida och Facebook och Instagram översvämmats med sommaridylliska bilder, är vi nu tillbaka till ta av-, ta på-väder igen. Fjorton grader kall morgonpromenad med hunden, stålgrå himmel, kofta och jacka med huvan uppfälld har bytts mot växlande molnighet och en vind som snor runt balkonghörnet och tar med sig allt i sin väg. Omsorgsfullt placerade blomkrukor inför andra visningen av lägenheten ikväll har dunsat i balkonggolvet och tvingat fram både snabeldrake och mopp. Det måste ju vara fint när balkong med tillhörande lägenhet skall visas upp. En vackert mönstrad och för ändamålet inhandlad kudde fick vingar och landade sex våningar ner medan en noggrant struken handbroderad duk räddades i sista stund.

Nu är balkongen fin igen, fastän utan pynt som kan blåsa bort.

Nöjd med denna ordning tog jag mig en dusch för en stund sedan.

Medan vattnet steg vid mina fötter hördes ett gurglande ljud i toalettstolen och när duschdraperiet dragits åt sidan kunde förödelsen skådas.

Inondation.

Alerte orange.

Vatten fram till tröskeln.

Tur en sådan gång att vi har två badrum; med schampo i ögonen och intvålad kropp plaskade jag iväg till den andra duschen, fick avslutat tvagningen, torkade mig hjälpligt och dök sedan ner i avloppet för att undersöka förödelsen.

Där fanns inget synligt stopp.

Problem längre ner i systemet, kanske? Golvbrunnen är rensad och ingenting konstigt har spolats ner i toaletten, så jag kan inte göra mer. Kanske en död råtta någonstans efter vägen…?

Med en toalettstol full med papper jag inte törs spola och ett badkar med ett par decimeter tvålvatten sätter desperationen in och jag börjar fundera på hur het lägenheten i sitt nuvarande skick är för en presumtiv köpare?

En timme senare är badkaret nämligen fortfarande vattenfyllt och jag får tömma det några deciliter i taget. Att ta hit en rörmokare idag är inte att tänka på för om det besöket inte krockar med visningen, så lär badrummet i alla händelser behöva en ordentlig sanering efteråt, så det får vänta till imorgon.

Under tiden har det plingat en gång i mobilen och första budet är lagt. Sedan har det varit tyst.

Ominöst tyst.

Om jag längtar till Murviel?

Närå, vad skulle jag göra där?