Etiketter

,

Imorgon, mina kära bloggvänner, bär det av på äventyr. Efter bara fem dagar i det älskade murvelhuset, skall vi alltså helt frivilligt ge oss iväg igen. Vi skall bila norrut och under en dryg vecka undersöka vad resten av hexagonen har att erbjuda. Hunden, som haft det lite tufft denna canicule-sommar, får följa med.

11739655_10153528059958420_901907305_n

Eftermiddagen idag förde med sig lite moln, som nu tagit udden av den värsta hettan.
Cikadorna gnisslar inte fullt lika frenetiskt men kallt är det ändå inte. Annat var det igår, då vi bjöds på apéro hos ett irländskt par som bott i byn i sexton år.
Där gick det åt ohemula mängder vatten i den dallrande hettan och vi var många som fick använda servetterna till att badda våra svettiga ännen istället för att världsvant torka läppen ren från tjusiga viner. Men rackarns trevligt var det.
IMG_9025

Slottet från en för oss ny vinkel

Irländarbyn Murviel håller på att bli svenskbyn istället, klagade våra nyfunna irländska vänner  skämtsamt, och så enades vi om att vi nog ändå har väldigt mycket gemensamt.
Väl hemma efter detta iriskt/svenska sociala event, kunde vi konstatera att ännu ett parasoll flaxat iväg till sällare jaktmarker. Inte för att det är en särskilt blåsig sommar i år men det räcker med en liten kastvind, så är det kört. Idag fick därför ett av två blårandiga parasoll göra de utrangerade parasollkadavren sällskap på parasollkyrkogården.
11736907_10153528060083420_827240169_n
Slutstationen är dechetteriet men det får vänta tills vi återvänt från vår lilla roadtrip.