Etiketter

, , , ,

Efter en dryg vecka på resande fot, har det varit otroligt skönt att bara ta det lugnt i helgen. Vi har pysslat lagom,

IMG_9296

ätit maratonlång frukost och läst söndagstidningar.

Numer tråcklar jag mig igenom några artiklar i Midi Libre med någorlunda behållning och med benägen hjälp av L men riktig högtidsstund blir det först när en alldeles färsk Sunday Times dyker upp

IMG_9300

Många timmar kan ägnas åt allt ifrån misogyna petrolheads som Jeremy Clarkson (som faktiskt i sina bästa stunder skriver både underhållande och självironiskt) till resereportage om hur du bäst smälter in i en fransk by i ditt för några veckor hyrda semesterhus.

IMG_9301

När tidningsläsandet klarats av, plöjde jag igenom kataloger från Bricodepot och Bricoman i jakt på lösningar för de delar av trädgården som skall få lite ny omsorg framöver. Det gick inget vidare. Så jag övergick till att stega upp och mäta,

Kuddar på backen för att hjälpa ögonen förstå hur stor plats en murad soffa skulle ta.

Kuddar på backen för att hjälpa ögonen förstå hur stor plats en murad soffa skulle ta.

fundera högt och testa idéer på L som hummade svar inifrån poolhuset, dit han och hunden drar sig undan när cikadorna annonserar att nu kommer middagshettan.

IMG_9299

Jag kastar mig i vattnet istället, eller kryper in under mitt parasoll med en bok. Eller så stickar jag några varv…

IMG_0641

När det blir för långrandigt, åker högtryckstvätten fram, eftersom jag under mina letargiska stunder under parasollet fått upp ögonen för hur smutsigt det blivit på stenläggningen runt vattnet. Riktigt svart, faktiskt. Fantastiskt roligt att se högtrycksstrålen skära bort föroreningarna med en rasande effektivitet.

IMG_9297

Högtryckstvättat till höger…

Tills jag upptäcker att sladden är för kort för att jag skall nå alla plattorna och jag därmed tvingas lägga ner projektet innan det fullbordats. Oerhört irriterande.

Tur att det är måndag imorgon så jag kan åka och köpa mer sladd.

Annars då? Jo, jag längtar efter alla fina därhemma. Inga besök av något av barnen gick att få till denna sommar och lite snopet känns det. Det och det faktum att det inte blir lika lång sammanhängande tid härnere i år. Hektiska veckor väntar hemma med flytt, dubbla jobb under några veckor och med resor mellan öst- och västkust som min nya verklighet ett tag. De kommande par veckorna skall jag därför bara försöka njuta, umgås och vila.

Imorgon får vi gäster och två dagar senare kommer nästa gäst. Det gillas!