Etiketter

, , ,

… köket är klart! Det västkustska, vill säga. Eller ja, nästan, typ. Borta är iallafall byggpappen och dammet, den flåsande svarta plastpåsen istället för fläkt och de gapande hålen där strömbrytarna skall sitta. Istället har vi resultatet av hantverkskunnande och en genuin vilja att se till att vi blir nöjda med vårt kök, trots förseningar och ett och annat huvudbry.

Det murvielska står där däremot, med sin smutsiga trasa instucken i ventilationshålet och med trista smutsränder där väggskåpen en gång suttit.

Men här i nordväst vet köksfräschören inga gränser; det rutiga linoleumgolvet

IMG_2862

är löjligt färgmatchat med skåpsluckorna och den gråa, keramiska bänkskivan som är själva orsaken till den drygt månadslånga förseningen av färdigställandet av sagda kök.

IMG_2926

Kaklet sitter där det skall, plastpåsen som prasslat i ventilationshålet har nu en köksfläkt ansluten

och vid sidan om lilla köksfönstret sitter öppna hyllplan.

Antalet flyttlådor i källaren är färre och frukostarna intas nu i nymornad glädje över sakernas färdigställda tillstånd.

Nu blir det inte fler bilder på kök på ett tag. Varken på färdiga sådana eller de som gömmer sig under byggpapp och sågspån. Kanhända kommer en tvättstugebild. Den är nämligen – kanske – snart klar. Men en skall inte ropa hej. Kanhända kan jag istället fresta med bilder på slukhålet i Murviel om sisådär en dryg vecka ..?

Hursom, tristess är ju till för att brytas, så vi kastar oss nu huvudstupa in i projekt renovera-på-distans. Inklusive troliga språkförbistringar och missförstånd. Spänningen kan bli nästintill olidlig. En prisvärd värmepump har vi i alla händelser lyckats få fatt i med hjälp av min murvielsyster B, så inte nog med att slukhålet förväntas hålla tätt; det skall dessutom hålla badvänlig temperatur redan till påsk. Någon som tror på det?