Etiketter

, , , , ,

Jag hittade en liten pärla när jag i helgen googlade efter Av Jord-färgåterförsäljare nära Tjörn. På vintervägar i dagsmeja slingrade jag mig fram till Sundsby säteri på Tjörn, kände mig vederbörligen välkomnad och klev in genom den låga dörren till butiken där jag enligt uppgift skulle hitta min färg. Jag blir lite lycklig på sådana ställen; det luktar gott av linolja och tjära och jag kan fullkomligt förlora mig bland fina beslag och handslagna spikar.

IMG_2941

Otippat, kanske, med tanke på att jag inte spikar så där alldeles förfärligt mycket själv. Fast jag kan se mig framför mig i ett slags idealbild av en annan händigare och tålmodigare jag; iklädd grova byxor och de där handslagna spikarna i mungipan och med en redig hammare i högsta hugg.

Vad jag spikar?

Ingen aning men håret står på ände och jag har glömt tid och rum för de där tunga spikarna med vackert skrovlig yta.

Men jag skall inte spika. Jag lägger varsamt tillbaka dem i sin låda och hittar istället vad jag kom för att köpa. Vit färg i påse till badrumskommoden i gästbadrummet i Murviel och till ett bord som väntar på sitt pride of place i det västkustska huset.

I brist på spikprojekt letade jag fram tre haspar som skall sitta på buffén i poolhuset i den murvielska trädgården, hittade en lampa till det nyrenoverade köket och for lycklig hem igen utan att det gjorde alltför ont i plånboken.

Nu ligger haspar, färg och en gatuskylt som jag beställt från Skillinge Emalj nedpackade i resväskan som om en knapp vecka skall få flyga ner till Murviel. Jag skall visst få följa med också.

Jag tar ledigt några dagar från både jobb och renoveringskaos för att åka ner och trycka på startknappen för lite franskt kaos. Mon Dieu, hur skall det gå!?! Jag har skrivit ett mejl på franska till Belle Eau Piscines när jag ändå var igång. Får se om budskapet går fram eller om någon i andra änden får sig ett gott skratt.

Imorse landade monterade skåp på vår garagenedfart. De lär skall vara uppe på tvättstugeväggen ikväll. Snart har vi alltså inte bara ett färdigt kök, utan också en uppfräschad och fungerande tvättstuga.

12659766_10153974970713420_1912604157_n

Så välordnat kan vi ju inte ha det. Kanske dags att riva ut ett av de två badrummen?