Etiketter

, , ,

Vi firar påsk och varvar umgänge med lugna dagar-efter-aktiviteter. Lång frukost och en marknadsutflykt i duggregn igår

I brorsans nyfyndade solglasögon...

I brorsans nyfyndade solglasögon…

avlöste påskaftonens trädgårdsfest i slösande sol.

IMG_9875

Vi har vant oss vid att fira påsk med våra bygrannar och årets påskafton var inget undantag, förutom att väsentliga deltagare i vårt traditionsenliga påskfirande saknades. Det fick bli knytkalas i murvelträdgården istället och med gemensamma krafter fick vi till ett riktigt dignande påskbord. Maten smakade, solen värmde och sällskapet var formidabelt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Yngst betyder modigast och A:na kastade sig ut i poolen med nyfyllt tolvgradigt vatten,

IMG_3438

medan de mer försiktiga nöjde sig med att doppa tårna.

IMG_9894

Vi dröjde oss kvar medan eftermiddagssolen kastade allt längre skuggor över trädgården. Det kalla vattnet glittrade och såväl gäster som modiga badare tog igen sig efter såväl påskbord som kylig avrivning.

Men poolvärmepumpen har anlänt

IMG_3462

och igår bars åbäket upp till poolhuset,

IMG_9904

där den förhoppningsvis snart installeras. Om jag kommer att begå badpremiär innan jag åker hem är ytterst tveksamt. Jag ser ingen anledning alls att bada om det inte är behagligt både i vattnet och när jag kommer upp.