Etiketter

Mörkret har sänkt sig över en magisk västkustdag,

Detta bildspel kräver JavaScript.

Långkalsonger åkte på under mysklänningen från For Good Luck tidigare idag och ljusslingor, liten utegran och ljuslyktor kom på plats.

Inne brinner en brasa, en julros har tagit plats i trappan som fortfarande väntar på renoveringsstegen,

img_0866

och utanför glasväggen till badrummet på övervåningen tronar den magra tomten med de långa benen tillsammans med fakegran från IKEA. Ljusslingor ormar sig runt både tomte och gran, för nu går jag all in. Det är advent och allt som betvingar mörkret är tillåtet.

img_0868

Några dagar efter jul går färden söderut och det håller mig upprätt mer effektivt än det mesta. E, jag och jycke bilar vägen om Heidelberg för att hämta upp lite magasinerade pryttlar och sedan fortsätter färden mot Murviel. E flyger vidare till ön i Nordsjön för att fira nyår med sina mates från Aberdeen, medan jag plockar upp L i Montpellier på nyårsafton. Det är mycket logistik för att få till det men det är det värt. Jag blir kvar i två veckor, L i en, sedan kommer E farande för att vara medchaufför norrut igen.

Fast dessförinnan skall jul firas på Tjörn med svärmor och en kalkonmiddag avnjutas i nya radhuset i Solna på annandagen.

Bertil i nya huset innan flyttlasset kom

Bertil i nya huset innan flyttlasset kom

Hela storfamiljen sluter upp och medan småttingarna i vanlig ordning får julklappar, kör vi vuxna Secret Santa. Det lutar åt en mindre klapphysterisk jul i år. Det blir bra.

Medan advent rusar mot jul hemmavid, kommer en ny varmvattenberedare på plats i Murviel. Vi har två stycken i huset och fick den ena lagad för ett par månader sedan, bara för att upptäcka att den andra sprungit läck och blötlagt en av de gamla vincavarna. Dessutom var eländet bortom all räddning. De tråkiga utgifterna avlöser varandra men nu är snart det mesta utbytt. Nästa höst får det bli en ny reverterande klimatanläggning. Den gamla sjunger på sista versen och klarar bara av att kyla ner om sommaren men inte värma upp på vintern. Det senare behövs. Det gamla stenhuset blir svinkallt när nattemperaturerna närmar sig nollgradersstrecket och trots att det inte är under så lång tid som just det är ett problem, så är det nog så besvärligt medan det pågår.

img_2553

Fast framför den murvielska brasan är det varmt och gott. Jycken vet precis hur den ultimata placeringen ser ut. Snart är hon där igen.