Etiketter

, ,

När vistelsen är bara några dagar lång och fylld av allehanda aktiviteter gäller det att tanka franskt byliv på alla de sätt som går. Alldeles väldigt äkta blir det när bygrannarnas hallsoffa flyttar ut i gränden medan kvällssolen kastar långa skuggor över asfalten.

Två små kusiner på majsemester stod för underhållningen medan ett baskerförsett päron spelade franska chansoner på så där lite lagom belevat passande ljudnivå

Vi bonjourade alla förbipasserande och drog in fötterna när bilar fick för sig att den smala gränden nog ändå är en riktigt bra genomfartsled.

Och hundar på kvällspromenad – de gillas!

Fast lillkusinen, några månader yngre än virvelvinden ovan, struntade i både jycke och flanörer och ägnade sig istället åt geologiska undersökningar av grannens husfasad.

Så lite kvällssnacks på trottoarkanten, efter att någon optimist ur den äldre generationen dragit på virvelvinden en snygg pyjamas, och livet kändes nog bra skönt ändå. Lilla M tyckte säkert att den franska sommarkvällen bra gärna kunde ha fått fortsätta länge till, trots att kusin S gått och lagt sig för länge sedan.

Badliv funkade det med, tyckte de två små mademoisellerna…

Här skall bedrivas simskola så småningom, bestämde vi murvelvuxna och började genast fundera över vilka simmärken vi skall uppfinna. Här tränas för den första – ”Murveln” – som kräver full koncentration medan väl vald vuxen drar en barnpool två bassänglängder. Vi kände oss väldigt kreativa och skojiga när vi kom på det. Nästan lite spjuveraktiga, rent av.

När den oundvikliga sista kvällen var ett faktum dröjde jag mig länge kvar ute på terrassen i sällskap av svalor, fladdermöss och högljudda grodor.

Det är sommar i Murviel. Kvällarna tillbringas utomhus igen. Säsongens första kvällsdopp är avklarat och det var svårare än på länge att slita sig därifrån för att åka hem till helt andra temperaturer.

Fast i Solna väntade en liten barnbarnspojke som tidigt imorse stack in sitt soliga nylle i dörrspringan till mormorsrummet i hans hus. Inga fladdrande stearinljus i ljum murvelvind kan mäta sig med den sprittande glädje han väcker.

Lilla B. Älskade unge.