Etiketter

, ,

Att skriva om oväsentligheter och trivialiteter är total avkoppling och därför ett absolut behov för mig just nu – därav de dagliga inläggen. Jag passar på att be om ursäkt för bloggspammandet!

Min delvis ofrivilliga bacillisolering börjar dessutom ta ut sin rätt och lappsjukan riskerar att konkurrera ut det dimmiga snörvlandet, som förresten verkar gå åt rätt håll nu, trots allt.

Avundsjukan är en annan hotande farsot, som snart måste behandlas. Det fotbollsskrålas runtom i byarna. Det spelas musik. Det sjungs och är levnadsglatt. Det umgås.

Utan mig!

Jag sitter istället bakom min rostiga grind, med det dagliga, högljudda gnisslet i öronen i min ljuvliga trädgård och börjar tycka synd om mig själv. Lite utanför känner jag mig, rent av.

Samtidigt tvingas jag erkänna att det också är lite skönt.

Skickade kanske någon högre makt baciller på mig för att tvinga mig att tagga ner; att omfamna ensamheten en stund?

Ge tankarna fritt spelrum?

Jag vaknar tidigt varje morgon av rusningstrafiken bland fåglarna i träden utanför. Morgonluften är ljummen innanför de delvis stängda luckorna och det öppna fönstret. Jag njuter av att lyssna på när Murviel vaknar. Till och med den tilltagande trafiken ute på gatan är ok. Det är söndag och därmed ändå stillsamt i byn.

Jag började söndagen med en lugn simtur på 500 meter i morgonsvalt poolvatten. Tänkte att nu är jag nog tillräckligt frisk för lite stilla motion.

Stärkt av det tog jag mig sedan an en riktig långfrukost i skuggan på terrassen. Jag lyssnade på Katarina Wennstams sommarprat och blev arg och ledsen om vartannat, men mest tyckte jag att hon i sin frustande ilska och beslutsamhet var uppiggande bra (lyssna på det, om du inte redan gjort det!).

En bra start på dagen, helt enkelt!

Vad jag åt?

Jomen kolla bara:

Gott är bara förnamnet. Avocado och tomater med örtsalt på rostat bröd är sommarens craving! Brödet rostas för övrigt i nyligen införskaffade brödrosten – en ganska snygg en, tycker jag.

Nu har den dagliga hettan satt in och jag har placerat mig i skuggan under markisen vid poolen. Resterande pyssel får vänta till ikväll när det är svalare igen. Får nog bli ett dopp nu.