Annandag jul och det vackra vädret håller i sig. Julaftonslunchen avnjöts al fresco på Maria och Kjells terrass

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag hade tagit med både ylletröja och halsduk, för det är ju ändå december…

Det hade jag inte behövt. Inte ens när dagen övergått i sen eftermiddag och vi släntrade hem genom byn, behövdes annat än skjortärmarna.

Tjugotre grader i skuggan får anses vara anständiga temperaturer och på juldagen packades därför en picnic-korg och vi drog till stranden för ytterligare doser ljusterapi.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag kan inte tänka mig en bättre plats än environgerna runt murvelhuset för julfirande med extra allt. Med dagar som bjuder på sommartemperaturer (åtminstone med svenska mått mätt) och skymningar som badar murvelhuset i ett mjukt ljus innan mörkret tar över och de levande ljusen flämtar ikapp med varandra.

För jag eldar på. Det blågula varuhuset i Montpellier besöktes i lördags och stearinljusförråden är därmed ordentligt påfyllda.

Annandagen bjöd sedan på sill från Klädesholmen, Jansson, diverse andra svenska julattiraljer och bygrannar på besök.

Och något svalare temperaturer, den slösande solen och de blåa himlarna till trots. Det skall vara lite svalare i några dagar nu men det gör inte så mycket, för det är fortfarande så oändligt mycket skönare och varmare än hemma i Sverige. Det känns inte som att jag alls vill åka härifrån, om det inte vore för att jag längtar efter alla mina fina. Endera julen framöver tänker jag kräva deras närvaro här!

S njuter av decembersol 2012