Etiketter

Vattenläcka nummer två är ett faktum. Det är de dåliga nyheterna. Denna gången är det en koppling i garaget som gett med sig och blött ner murvelhusets garage. Jag kväver snabbt impulsen att boka flyg ner för även denna gång nås vi av nyheten via Ewa, som kontaktats av vår snälla granne och med hjälp av fantastiske Francois är det akuta problemet redan avhjälpt! De goda nyheterna är därmed att vattnet är avstängt, felet uppenbarligen inte stort – en trasig packning, kanske? – och garaget blött men troligen utan skador. Det finns egentligen ingenting där som tar skada av lite vatten och springor finns det många där vattnet kan rinna ut. Måste ha varit det grannen såg.

Att bostadsdelen ligger högt ovan mark är riktigt smart, har vi kommit fram till. Luft cirkulerar och risken för fuktskador i bostadsdelen är minimal så länge det inte är rör där som bestämmer sig för att lägga av.
Varenda helg framöver är uppbokad, så det blir svårt att hitta tid att åka ner.
Typiskt.
Hade vi inte de här underbara människorna som hjälper oss hela tiden, skulle det kännas väldigt besvärligt och oroligt. Nu blir jag mest otålig, eftersom jag trots allt tycker att ansvaret borde vara vårt, att vi kanske riskerar att lämna över för mycket av ansvaret på Ewa, Francois, grannen och andra som finns på plats. Man kanske rent av måste flytta ner permanent…?
You wish.