Etiketter

Nu är den nog ändå här till sist, våren. Inte för att det är jättevarmt men vi kunde iallafall sitta en långstund i den lilla oas som Brygghuset i Svindersvik ändå är.

Värmdöleden dånar förbi alldeles nära men bakom huset nere vid vattnet märks ingenting av det. Här skall två studentflickor firas om bara en dryg månad. Vi sitter ute, äter mackor, kakor, pannkakor och dricker kaffe. Frusna J har en filt om benen och vi har tjocka tröjor på men det är skönt i solen och vi blir sittande länge. För en vecka sedan befann jag mig i Murviel i en solstol invid poolen med fransklektion i hörlurarna. Det där med att våren är ovanligt kall i Languedoc blir svårt att förstå när jämförelsen finns där.

Vårkänsla har jag ändå och har idag varit och inhandlat plantor till balkongen; sallad, kryddor och en Nerium, som jag nu förstått är samma sak som Oleander. Vi diskuterade just detta E, C och jag när de var på hustitt hos mig i Murviel häromsistens och nu, på en stockholmsk trädgårdshandel, fick jag till slut klarhet. Två namn på samma planta, alltså. Får se om den klarar sig!

Ska sitta och titta på den och tänka på Murviel.