Etiketter

, ,

Landskapet är ett annat nu mitt i sommaren än när vi var här sist – naturligtvis! Ändå kan jag inte låta bli att förundras över med vilken kraft det skjuter iväg. Bougainvillean längtar efter något att klättra på, så vi åkte till Emmaus

för att förhoppningsvis hitta en fin gammal stege att ställa mot muren där den växer.

Någon stege hittade vi dock inte, däremot ett litet sängbord, som skall få en liten färgslatt på sig och ett tidningsställ. €15 fick vi säga hej då till för att få ta med oss dem hem.

Någon sa till mig att allt i trä som man släpar med sig hem från brocantes och liknande måste behandlas mot termiter innan de tas in i huset. Frågan är bara var man hittar sånt? Det kanske snickaren Loubet i byn vet, han som kommer hit imorgon för att titta på det som behöver göras i huset med hjälp av vana snickarhänder.

En tur till Destock på väg ut mot Beziers flygplats hanns också med innan vi tyckte att det blev dags att åka hem och svalka av oss när middagshettan satte in med full kraft.

Vi hittade ett soffbord och ett litet drinkbord till solsängarna,

 

pratade med försäljaren som uppgivet slog ut med händerna och berättade att kommersen var lika med noll. Halva priset på allt därmed och det får nog bli ett besök till för att köpa det där fina middagsbordet för utomhusbruk också.

Om detta är vi dock inte helt överens, L och jag, men jag skall slipa lite till på argumenten, så skall nog också det gå vägen.

Så var det det där med internetuppkopplingen, som nu till slut verkar ha fått sin lösning. SFR, blev det, eftersom det visade sig att förre ägaren haft samma operatör och att allt därmed var förberett. Dessutom visar det sig att vår lilla by valt att satsa på internet, så enligt uppgift skall det bli riktigt bra hastighet på hela härligheten. Det tror jag när jag ser det!

Alltså är fast telefon, TV och internet beställt och nu väntar vi bara på leverans av boxen. Har vi tur kommer den innan vi hinner härifrån, annars får vi ordna det på annat sätt. Utlämningsstället finns i Magalas, en by inte långt härifrån och det vore ju lite snitsigt att kunna åka härifrån och veta att det är kirrat när vi kommer nästa gång.

Under tiden och eftersom Taverne de Lèa har haft stängt i två dagar och därmed omöjliggjort bloggande, som jag hittills gjort hos dem, gjorde jag ett desperat försök att få igång vårt mobila nätverk, som vi skaffade i påskas och voilà! med franskt bankkort funkade det och jag har internet en stund igen!