Etiketter

, ,

Ännu en fin kväll tar sin början i Murviel, denna gång med förberedelser inför kvällens festligheter. Blåsan har åkt på, mascaran fick till slut jobba lite ( den har annars mest semester den också) för ikväll skall det firas att det är aftonen före 14 juli. Att det är kvällen innan som är stora dagen visste jag inte innan, lite bevandrad som jag är i fransk kultur. Fast jag lär mig nya saker varje dag och njuter av att allt är nytt och spännande.

På torget har bord dukats upp till vin-, honungs-, olivolje- och krukproducenter och vi har bord bokat hos Lèa igen. Ryktet säger att det är på lilla torget det kommer att vara som festligast, så det är bästa att hålla sig i närheten. Jag får rapportera imorgon om alla begivenheterna!

Nu sitter vi och väntar på snickaren, Monsieur Loubet, som egentligen skulle ha kommit igår men inte dök upp innan vi var tvungna att åka på vår degustation – vi är ju så hemskt upptagna med viktiga saker hela tiden. Helt säkra på att han kommer idag är vi inte, för rimligen skall han väl fira han också? Jag börjar lära mig franska tidsbegrepp en smula och börjar bli riktigt bra på franska axelryckningar – det är ju faktiskt en dag imorgon också!