Etiketter

, , ,

Det är söndag, den sista i juli och min sista i Murviel för den här gången. Imorgon, efter vårt knyt-avskedsfest-poolparty med svenska bygrannarna, skall huset bommas igen, fejas och förberedas för nästa vistelse. På söndagar är det inte mycket som är öppet och det är ganska skönt för då går det alldeles utmärkt att tillbringa dagen i och invid det turkosblå i trädgården.

Nio meter lång är bassängen och det går att simma motionslängder i den. Idag blev det 224 längder för mig och Å (tror jag – tappade räkningen ibland), alltså cirka 2000 meter vardera, så här har inte legats på latsidan hela dagen. Intervallträning är bra, har jag hört, alltså fördelades de 224 längderna på flera tillfällen under de timmar som idag tillbringades vid poolen. Termometern letade sig upp mot fyrtiogradersstrecket i solen, så det kan ha bidragit aldrig så litet till de många simturerna. I alla händelser tycker jag mig se en antydan till minskat midjemått efter allt simmande i sommar…

Dagens goda gärning var utryckningen för att rädda en gigantisk skalbagge undan en säker drunkningsdöd. Hen fick ligga länge i solen och torka innan vingarna bar igen.

Nya badkompisen Tord-Arne, min födelsdagspresent från J, fick agera blöt vilsäng när det blev för varmt att ligga och läsa i solen.

Sunday Times, Le Monde (inte för mig, dock, för det kommer nog att dröja innan jag klarar att sätta tänderna i den) och en fantastisk massa inredningstidningar, som ger mig inspiration och idéer till murvelhusets framtida inredning, betades av i maklig takt.

Imorgon blir det tidig uppstigning för lite distansjobb innan avfärd till Gèant för proviantering. Efter det kan det hända att jag tar mig en simtur med efterföljande siesta igen…