Etiketter

, , ,

L har haft en långhelg med arbetskamraterna i murvelhuset medan jag ägnat mig åt att försöka få något slags ordning i lägenheten. Det har gått sådär. Inspirationen vill inte riktigt infinna sig för inredarlusten har numer en annan geografisk hemvist. Att jag nås av bilder på anlänt carrelage gör inte saken bättre.

Jag vill dit, se hur det framskrider och framförallt se det färdiga resultatet. Vi bestämde oss för vilket golv vi skulle lägga redan i april men eftersom det är ett stort arbete, fick det det invänta hantverkarnas färdigställande av andra jobb och lite semestrar innan det kunde komma igång.

Vi fascinerades av de stora travertinskivorna utanför fabriken i våras:

Åtskilliga kilo tillskuren sten på plats i Murviel:

Mönsterläggning på prov på betonggolvet i vardagsrummet:

Jag tror att det kommer att bli hur fint som helst! Lite skoj tycker jag också att det skall bli att få sätta fötterna på samma stensort i vårt franska hus som romarna använde sig av när det begav sig.

Travertin med naturliga skiftningar och med plattor i olika storlekar har jag sett åtskilliga exempel på i rustika hus i framförallt engelska inredningstidningar – ofta i engelsmäns places in the sun – och tänkt att det där vore inte så dumt, om man hade rätt sorts hus. Och som av en händelse tror jag bestämt att vi har just det; rätt sorts hus för ett travertingolv. Jag får återkomma i ämnet när jag vet om det stämde!