Etiketter

, , ,

Stora lilla A, 7 år, är skeptisk och på barns vis stockkonservativ. Den stora och inte alltför avlägsna högtiden är insvept i mycket lull-lull. Svenskt lull-lull. Tomtar, granar, snö, tända ljus och lussekatter och annat som utgör absoluta krav på en riktig jul, det kan väl inte finnas i till exempel Frankrike? Bäst man skriver en kravlista för att vara på den säkra sidan, när nu föräldrakollektivet fått den befängda idén att dra söderut för att fira denna den svenskaste av alla högtider!

Absoluta förutsättningar för fransk jul

Det där sista blir förhoppningsvis svårt att uppfylla – den förmodade bristen på snö är åtminstone för undertecknad ett starkt vägande skäl till att fly landet för en liten stund men om det får vi kanske tala tyst…?

Resten skall vi nog ändå kunna få till, får vi tro men det ryktas om att listan kan komma att växa!