Etiketter

, , ,

Dagen har förflutit i ett välgörande stilla lunk med lagom mängd hemmabestyr, samtal med nästan-som-vanligt-mamma och fika med Å och hennes pigga pälsdjur.

Jag har hunnit gå igenom bildskörden från dagarna i Murviel och funderar över vilka som skall få figurera i framtida inlägg. Idag blir det som utlovat en liten serie bilder på sådant som ska få stå framme och ge köket känslan av en annan tid

Måttsats från Nigella Lawson

Måttsats från Nigella Lawson

IMG_4398

Emaljerade redskap (Nigella igen) i gammal kruka

och på sådant som snart kommer att stå på det lilla vita frukostbordet i trädgården utanför köksingången.

Anglofil ögonfröjd från Burleigh, Staffordshire

Anglofil ögonfröjd från Burleigh, Staffordshire

Vid samma vita bord kommer jag att sitta med med min frukost, kanske iklädd en tunn sommarklänning, blöt i håret fortfarande, efter dagens första simtur och med en allt intensivare cikadesång ringande i öronen i takt med att mitt-på-dagen-hettan gör sig mer och mer påmind. Smöret håller sig kallt i åtminstone några minuter extra i den blå smörbyttan

IMG_4394

och jag får dricka te istället för kaffe så att smörbyttan får matchande sällskap. Himla viktigt, sånt. Jag ser framför mig en och annan örn med sällskap också, vid sagda frukostbord…

Eftersom jag idag lovat mig själv att bara ägna tankeverksamhet åt bagateller funderar jag vidare på om det inte vore trevligt med assietter från Rörstrands upphottade ostindieserie för att fortsätta med det blå temat…?

Ostindia Floris

Ostindia Floris

Det blir bra, tänker jag, med de redan existerande vita muggarna, inhandlade här hemma på Miljögården, och med färskpressad juice i de franska glasen med flugemblem.

kopp

IMG_0522

Till sist tänkte jag bjuda på en sovrumsbild,

Bäddat för gäster

Bäddat för gäster

för sådana har det inte varit så många av ännu och skälet till det är att vi inte gjort så mycket mer än ställt in sängar i dem, så det är inte så mycket att visa upp. Det ska det dock bli ändring på! Nästa vända till Murviel får det bli fokus på textilier, väggdekorationer och krokar, som de här från Norrgavel, till exempel:

Norrgavel

Norrgavel

Nu loggar jag ut för nu får jag snart lördagsmiddag!