Etiketter

, ,

Törs jag skriva att nästa resa till Murviel bokats? Sist det begav sig blev det minst sagt en vistelse med förhinder och istället för två veckors ljuvligt umgänge, franska delikatesser och oändliga lata luncher – en del utomhus i solen – blev dagarna betydligt färre och även om de var fantastiska, så präglades de av oro för m därhemma.

Härom kvällen tog jag mod till mig, kvistade in på Ryan Airs hemsida och bokade påskresan. Till återresan fanns bara tre platser kvar, så jag vågade inte vänta.

Nu sitter jag här och undrar om det skall bära, för ingen vet hur det ser ut om en månad eller nästa vecka heller, för den delen. Men jag kan ju inte kan sitta här och vänta på att garantier om lugna månader framför mig skall materialiseras.

Vila och njuta vill jag. Vårstäda, fixa i badhuset och förbereda för den nära förestående säsongen i murvelhuset vill jag också göra. Arbetet med taket är planerat till i mars och vi behöver se till att det blir av och att det helst är klart innan huset invaderas av familjen och gästerna.

Alexandre behöver kontaktas, så att han kan öppna poolen, Bertrand för lite trädgårdsfix och så behövs en tur till IKEA i Montpellier. Sängplatser i badhuset skall ordnas och så behövs lite mer förvaringspryttlar.

Någon hall har vi ju inte, men i julas insåg vi att vi trots allt behöver en plats att hänga jackor på och någonstans att ställa skorna. En lång sittbänk på ena sidan om ytterdörren, tänker jag mig. Som den här, som jag hittade på Lantliga hem:

Kyrkbänk

Kyrkbänk

Den kan samtidigt få agera lite rumsavdelare. Under den får skorna stå – inga stövlar, utan mera sandaler och Birckenstocks, tänker jag mig. Jackorna, de får klara sig med en lagom sliten tamburmajor.

Från inreda.com

Från inreda.com

Sådana har jag sett många av på de brocantes jag varit på, så det skall nog inte vara så svårt att hitta.