Etiketter

, , , ,

Det är helgdag i Frankrike idag och den planerade turen till Montpellier ställdes in till förmån för fix hemma. Jag vaknade tidigt, hann notera att morgontrafiken var väldigt lugn och somnade om igen. Det hann bli förmiddag innan jag väcktes av varm sol genom det öppna fönstret men då blev det fart på min stela kropp. Kaffekopp, mackor, bok och solhatt för frukost i trädgården och ett snack med Alexandre, som kom för att göra rent poolen och sedan började dagens värv.

Gruset från takarbetena städades bort och när Kärchern ändå var framme, fick sig betongfundamentet utanför huset en omgång.

Under detta trista finns den gamla "vinfabriken"...

Under betongen finns den gamla ”vinfabriken”…

Det ser ganska trist ut och jag har inte lurat ut ännu hur vi skall använda det och få det att se trevligt ut.

Inne i huset har jag skrotat runt och lurat på var krokar skall sitta och kuddar ligga. Kuddfodralen som inhandlades hemma var tänkta för soffan men blev stolssits och ryggstöd istället.

IMG_4640

Skall bara fixa med underredet, när häftpistol, blårandigt tyg, skumgummi och dekorationsband inhandlats, sen tror jag att det blir alldeles utmärkt.

Dörren till gästtoan fick äntligen en knopp, så att nödiga kan stänga om sig hädanefter. Bra för den blyge och trevligt för dem utanför.

IMG_4658

Knoppen inhandlades på Castorama i lördags men den var det sista exemplaret, så de andra dörrarna är lika handtagslösa som tidigare. Det skall jag dock försöka få ordning på senare i veckan.

Ikea möter Nigella Lawson bredvid spisen och det blev ‘la ok, det med:

IMG_4659

Äggkopparna från Oscar&Clothilde står på parad på en provisorisk liten hyllremsa i väntan på en mer ståndsmässig omgivning – i det där berömda garde manger, som jag inte hittat ännu.

IMG_4660

Imorgon skall jag leta mig fram till Boutique Violette, där jag hoppas kunna hitta madrasser till utrymmet bredvid öppna spisen. Det blir nog rapport om det imorgon. Och om staden jag ännu inte flanerat i.