Etiketter

, ,

Idag var Sandrine här på förmiddagen och vi gick igenom lite pappersarbete och betalade räkningar med de där retrocheckarna man använder sig av härnere fortfarande. Nu börjar jag vänja mig och tycker nog att de kan ha sina poänger.

Skärmavbild 2013-05-27 kl. 12.24.30

Takarbetet skall rotas och vi dividerade ett tag med takläggare Campo i luren och kom till slut fram till att ROT-avdraget går till honom och sedan ersätter han oss efter att vi först betalat hela summan. Ganska fantastiskt att det går att ROT:a utomlands också men frågan är om inte det är ett kryphål svenska skattemyndigheterna kommer att hitta ett sätt att täppa till så småningom? Jag kanske inte kommer att bli jätteupprörd då isåfall.

Campo berättade också att de fraktat bort 17(!) ton gammalt tak innan de kunde börja lägga det nya! Det måste vara en stadig byggnad vi köpt, som orkat hålla uppe allt det och lite till! Anledningen till detta är att takpannorna fästs i cement här och när taket i olika omgångar lagts om eller reparerats tidigare så har man helt sonika bara lagt ny cement ovanpå det gamla. I fyra olika lager.

Ett sådant slit det måste ha varit att få ordning på underarbetet! Med tanke på det tycker jag att det gått otroligt snabbt och till en fullkomligt rimlig peng. Det var dessutom ganska mycket tak att lägga…

Imorgon åker vi tillbaka till Sverige. Det vill jag inte riktigt men jag kommer ju snart tillbaka hit igen. Eftermiddagen skall ägnas åt proviantering inför ungdomarnas ankomst nästa vecka och sedan kanske det kan bli en stund i solen, trots förmiddagens något mulna start!