Etiketter

… och jag kan summera vad jag hann med och inte och varför. Trots många dagar med tämligen kylslaget väder, har jag mått alldeles förträffligt och ägnat mig åt att gå runt och fundera på vad jag vill göra i huset härnäst.

Badrumskommoden fick inget kakel och ingen färg, ytterdörren har jag inte skrapat och inte oljat men det är som det brukar vara; jag åker ner med storstilade planer men av olika anledningar är det helt andra saker som blir gjorda.

Renoveringsvana A och E i Magalas lugnade mig en smula vad gäller fönstren – inte så att de inte behöver renoveras men att de skulle ramla i gatan om de inte renoveras imorgon, är inte ett troligt scenario. Inte heller ytterdörren, som jag tänkt skrapa och olja in, kommer att vara bortom räddning om den får vänta ett par månader till på min TLC. Den är ju av ek och när äggoljetemperan kommer på, så kommer den att bli så glad att den kommer att brösta sig något alldeles förfärligt.

Det skall visst vara bra att inte ha för bråttom med renoveringsbestyren, sägs det.

Jag börjar verkligen förstå varför.

Dörren skall få bli languedocgrön och därför får den vänta lite till innan den får min fulla uppmärksamhet – färgen måste ju beställas, om inte annat.

Så vad gjorde jag istället?

Städade mest. Byggdamm både inne och ute, spindelväv och kalkavlagringar försvann sakta men säkert. Det är helt galet hur snabbt saker som utsätts för vatten kalkar igen och det är ett sjå att hålla jämna steg.

Jag har putsat fönster, inrett, fått brandvarnare på plats, tvättat, rensat ogräs och shoppat inredning. Och njutit av de soliga, varma dagar jag trots allt haft.

Nu är kylskåpet fyllt inför S ankomst, liksom badrumsattiraljer. Till och med ögonmake-up-remover är inhandlat. Brukar jag alltid glömma. Och solkrämer. Massor. Jag vill inte att de skall bränna sig, de unga, vackra mänschorna men jag hoppas att solen har hunnit vinna kampen över det kyliga vädret innan de tar mark om en vecka.

Imorgon blir det klotter från hemmahorisont igen. Från sjätte våningen och med hunden bredvid mig i soffan och L, som alltid lägger sig tidigt. Det blir fint.