Etiketter

, , ,

Nu har den anträtts – långa dagars färd mot Murviel. Jag har förvisso inte kommit så långt i mil räknat men har idag fått det kanske allra mest väsentliga avklarat. Åkdonet har nämligen fått sig en rejäl genomgång med hjälp av min fantastiske systerson, som händelsevis råkar vara bilmekaniker av det noggrannare slaget.

Helt klart värt den lilla omvägen om Värmland, för även om ingen bil garanterat håller, oavsett hur välservad den är, så ökar chanserna högst väsentligt när någon som kan och är engagerad tar den i sin ömma vård. Fina märkesverkstaden, Bilia i Nacka, har slarvat med både det ena och det andra, kunde konstateras, när tändstift, oljefilter, luftfilter och diverse annat byttes ut. Systerson A skakade på huvudet när han höll fram delar som borde ha bytts, om inte förr, så definitivt vid den service som gjordes för ett knappt halvår sen.

Alla ni bilägare, som, liksom jag, lämnar ifrån er allt underhåll av er voiture till dem som förmodas kunna mer än ni själva, kan nu känna er vederbörligen avundsjuka på mig som har en nevö med sinne för bilar. Eller vad säger ni om att bilen, efter omsorgsfull genomgång, lämnas tillbaka i skinande tvättat skick, dessutom:

Ford på väg till Frankrike

Ford på väg till Frankrike

Det är det bergis inte så många av er som varit med om!

Imorgon kväll vid den här tiden bloggar jag kanske från kielfärjan – om det finns uppkoppling, vill säga. À bientôt!