Etiketter

, ,

Skärmavbild 2014-10-10 kl. 22.54.57

Klicka på bilden för info!

Tredje omgången oväder härjar i Herault och det känns overkligt att titta på bilderna och reportagen från de drabbade områdena. Jag är glad över murvelhusets nya tak men tänker på källaren som alltid tar in vatten när det regnar, eftersom det är öppningar i de gamla vintankarna där vattnet rinner rakt in. Ska det hålla på så här, får nog tilltäppning och fuktspärrning av källarplanet åka högre upp på prioriteringslistan innan det blir skador av allvarligare slag.

Eller drar till sig termiterna från stubben – de gillar ju mörker och fukt, de rackarna. Nu var visserligen termitjägaren där förra veckan och såg då ingenting direkt misstänkt i källaren men det känns olustigt iallafall.

Fast det här är förstås i sammanhanget mindre bekymmer; värre är det att tänka på hur farligt det är på sina ställen därnere nu. Jag hoppas att det ger sig snart och att resten av året bjuder på mer lagom väder.

Får be vädergudarna om det, tror jag bestämt.