Etiketter

,

Vi åkte till Roquebrun för att möta våren. Byn klamrade sig som vanligt fast vid bergssidan i gassande sol och den är vacker som skammen, den lilla byn.

Byn med mikroklimatet brukar vara ganska folktom så här års men idag fanns varken övergivna gator eller mikroklimat; gatorna fylldes snabbt, trots att det var apkallt!

Iklädd lånad basker...

Iklädd lånad basker…

Jag frös ända in i benmärgen i den snåla vinden och tvingades låna en frankofil huvudbonad för att inte huvudsvålen skulle domna bort i vinden. Vinbönder stack ädla drycker i plastmuggar i händerna på oss och det var ju trevligt – några procent innanför västen värmer åtminstone lite!

Förutseende som alltid, langade Madame et Monsieur Agent General fram Vin Chaud alldeles vid brofästet innan vi gav oss i kast med marknadsstånden.

IMG_8592

Jag hittade en fin soffa och såg framför mig hur den skulle pryda sin plats på gårdsplanen nedanför huset, full med vackra, lätt bohemiska kuddar och jag själv mitt bland dunbolstren med en morgonkaffe i handen. Självklart i något behagligare temperaturer än dagens…

IMG_8609

Nu blev det ingen soffa men väl en liten klocka med fin klang:

klocka

Har inte bestämt ännu om den skall sitta på husväggen så att L kan ringa i den när maten är klar eller om den får pryda sin plats på poolhusväggen, så att jag kan ringa i den när lata timmar under parasollet börjar pocka på en aldrig så liten apéro.

Nåja, vi får väl se.

Några andra inköp blev det inte denna dag, utan brända mandlar, gröna gjutjärnssoffor och mimosabuketter fick stanna i Roquebrun.

Istället njöt vi av stämningen, karnevalsyran och den sanna glädjen hos såväl gammal som ung:

Hemma i Murviel igen susar mina kalla öron och näsan rinner men vi åt semlor med nya och gamla bygrannar, fick upp värmen med hjälp av brasan i öppna spisen och hann säga hej till M och K, som just anlänt för några veckors vistelse i bästa byn.

Jag är, om inte fulltankad, så åtminstone påfylld med energi och skall nog se till att klara de närmaste veckorna på jobbet, snorig näsa och garanterat hektiska dagar till trots!