Etiketter

, , , ,

…de lämnar liksom ingenting till fantasin. Du kan till exempel inte ställa dig i ett av kökshörnen, lägga huvudet på sned och fundera över hur det skulle se ut med öppna hyllplan istället för väggskåp. Eller hur det skulle te sig utan den där smutsiga gamla trasan som den förre husägaren stoppat i det gapande friskluftshålet:

Vitt och fräscht!

Vitt och fräscht!

Inte heller kan du surfa in på Nacka byggnadsvårds hemsida och leta upp ett gammaldags ventilationsgaller i smide och försöka visualisera hur det skulle se ut med den istället för den smutsiga trasan:

Skärmavbild 2016-01-19 kl. 21.54.44

I Murviel har vi ännu inte de problemen. I fyra år har jag kunnat lägga huvudet på sned och fantisera. Två hantverkare har varit inne för att fixa det värsta. Den första lade på en stenskiva på skåpsstommarna som ingen skiva hade och vände på ett skåp. Inget mer. Språkförbistring och slarv i uppdragsbeskrivningen från vår sida är trolig orsak. Hantverkare nummer två fixade till nästan alla hål där det istället borde ha suttit lådfronter och anslöt äntligen köksfläkten till utblåset och vi fick till slut, om inte ett snyggt, så åtminstone ett funktionsdugligt kök.

Planerna för murvielköket har varit många och har till slut tagit en helt ny vändning. Vi skall bygga vidare på det vi har. Det går, har vi kommit fram till. Överskåpen, som jag hela tiden velat plocka ner, eftersom de sitter för högt upp och gör kökshörnet mörkt, skickades under den senaste vistelsen i Murviel till sällare jaktmarker med hjälp av L:

Köket kändes plötsligt mycket större och det blev lättare att visualisera de där öppna hyllplanen på plats. Men vilken sort och vilken färg; det är frågan…

Kanske jag sedan återgår till tanken om kaklet från Franska kakelbutiken i Stockholm? Jag har annars ganska länge tänkt att vi bara skulle måla, att kaklet blir för plottrigt och gulligt?

Kanske den gula varianten skulle göra sig bra mot den gula granitbänken i köket…?

Vi får se. Jag visualiserar ett tag till, spacklar igen hålen och skyndar långsamt.

Om jag utan att gnissla tänder alltför mycket levt med ett halvfärdigt kök i Murviel i snart fyra år, så tryter till slut tålamodet vad gäller det västkustska köket, där vi väntat på bänkskiva i ”bara” två månader. Nästa vecka skall den komma. Kaklet ligger och väntar och idag fick vi knoppar och handtag.

Ska bli skönt när det blir klart. Nästa projekt är ju redan igång och på fredag skall det fuktskadade badrummet planeras. Ingen risk att jag blir uttråkad inom överskådlig framtid, alltså.