Etiketter

, ,

Ingen sol väckte mig igår morse. Den detaljen tog regnet och slamrande fönsterluckor hand om. Det utlovade ovädret gjorde försiktig entré redan under sen fredagskväll som ett stilla vårregn. France Bleu Herault manade till försiktighet och berättade om väntade översvämningar, så jag stannade inne, tände ljus och åt en oanständigt lång frukost innan dagen fick tillåtelse att börja.

Med kråset smörjt skred jag sedan till verket; först dammsögs stenväggen bakom sängen i sovrummet:

IMG_0054

Den är vacker, väggen, men den liksom grusar sig efter ett tag och ser man inte upp kan sagda grus hamna i sängen. Det är inte trevligt.

Sedan åkte målarpaltorna på och jag gick loss på tvättkommoden i gästbadrummet igen.

IMG_3064

Den har varit något av en följetong men har nu, efter tre år, gått från ord till helt färdig handling. Färgen blev bättre än vad jag vågat hoppas på; vitt är ju liksom inte bara en färg och med fel nyans kan det övriga vitmålade se smutsigt och sjavigt ut. Köksfärgen ”24 maj” från Av Jord penslades på i två lager,

IMG_9848

och jag var självbelåtet nöjd efteråt. Det är roligt att måla med äggoljetempera och möbeln fick två lager grundfärg sist jag var här, så målarförutsättningarna var de allra bästa.

IMG_9861 IMG_9862

Raskt kastade jag mig sedan över spackeltråget och spacklade igen hålen efter köksskåpen, så nu är köksväggen snart redo för målning och nya öppna hyllor.

Under tiden som jag ägnat mig åt allehanda småbestyr, hade det aviserade ovädret härjat loss och kastat skurar mot fönstren, men mitt på dagen ljusnade det till slut och jag dristade mig utanför dörren för att andas frisk, nyregnad luft.

Skärmavbild 2016-02-28 kl. 09.38.38

Klicka på bilden för filmsnutt!

Jag var ohemult nöjd med mig själv när jag sedan fram emot kvällningen stegade iväg med en hink överbliven målarfärg till C&E, där det vankades vild gris och formidabelt sällskap.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om bara en liten stund är det dags för mig att vända norrut igen. Jag har fått gjort en hel del och inte minst tankat mig så full av allt murvielskt att jag nog skall klara mig den knappa månad som är kvar innan jag far ner för att fira påsk med stora delar av min familj. Vi får väl se om det då kan plaskas i varm, reparerad pool och intas måltider på ny veranda? Nuvarande tillstånd för trädgårdssmycket ger annars viss anledning till misströstan…

IMG_9839