I dagarna handlar det mest om att riva ner. Både i norr- och söderläge. Igår förmiddags plingade Murviel i min telefon och lät meddela att nu river de ner den gamla terrassen utanför köksdörren.

IMG_1502

Under den nya terrassen blir det ett förrådsutrymme och in dit är det praktiskt om det finns en dörr…

12825421_10154027405453420_1974252477_n

Byggledandet på distans sköts både telefonledes och med meddelanden och det har ju sina sidor, förstås. Faktiskt vet jag inte alls hur slutresultatet kommer att bli; vi har lagt vår frukostveranda i händerna på byggarna och har valt att lita på att de vet vad de gör.

Idiotiskt?

Naivt?

Dumdristigt?

Tveklöst.

Men de gör skalet, lägger grunden, gjuter plattan och finliret kommer sen. Det får bli bra.

I det västkustska huset har det varit två lugna veckor i väntan på badrumsinredningen men idag drog det igång igen. Badrummet på övervåningen finns inte längre…

12177725_10154031598498420_976644648_n

När det är klart, är det dubbelt så stort och har en dörr ut till balkongen, som vi hittills aldrig använt.

Stor hall blir liten hall och litet badrum blir stort

Stor hall blir liten hall och litet badrum blir stort

Ett spröjsat fönster får släppa in ljus i hallen utanför och toastolen får ett eget litet bås. Tanken är att det skall kännas lite franskt blandat med lite engelskt.

IMG_3102

Rumsarkitektens moodboard

Under tiden har Bertrand och hans medhjälpare Robin färdigställt terrasseringen i murvelträdgården. Kanske är det alla goda erfarenheter av Bertrands mödor i vår trädgård som gör att vi möjligen är onödigt godtrogna när vi lämnar ifrån oss nycklar och låter hantverkare gå loss fastän vi inte är på plats för att övervaka?

Hursomhelst; Bertrand och Robin fick helt fria händer och det har varit en fröjd att lyssna på dem och se hur kreativa de är. Resultatet blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Den lilla skissen,

Bertrands skiss

har blivit verklighet:

Kan riktigt se hur de där späda nyplanterade plantorna kommer att välla över stenmurarna och hur jag, medan jag gnuggar sömnen ur ögonen, kommer att sitta på sängkanten i languedocsk morgonsol och njuta av åsynen av hela härligheten

I sommar skall jag visa lilla ögonstenen alltihop. Kombinationen Bertil och gladställe blir alldeles formidabelt.

IMG_3138

Fast först måste vi få lite grindar och staket på plats; han får ju inte trilla nerför hårda trappor på sin franska upptäcksfärd!