Etiketter

,

Mitt i det allra mest hektiska på jobbet väljer talapparat att lägga av och kran att läcka ymnigt. Bara så där. Som från ingenstans. Jag har kraxat mig igenom några telefonsamtal, knaprat kanske ohälsosamt många piller, sprayat kranen full med lösningsduschar och lyssnat på när hantverkare river badrum.

12595970_10154042519933420_47065658_n

Ibland flyger en bräda förbi framför fönstret. En toalettstol skvalpar ner för trappan i famnen på en hantverkare och sågspånen singlar genom luften.

Jag är rastlös, försöker jobba framför skärmen men orkar inte riktigt. Så jag letar carrelage på nätet istället.

Nåt sånt här, kanske?

Nåt sånt här, kanske?

Och tonneller* letar jag efter. Som har ett tak som kan rullas undan under svalare årstider.

Den!

Den! Fast utan de fula solstolarna.

... eller en sån?

… eller en sån? Fulare, men kanske mer praktisk?

Bägge till den terrass längre söderut, som förmodligen också i detta nu för en massa oväsen och skräpar ner.

Tråkigt tror jag att jag har glömt hur en har, mitt nuvarande något risiga tillstånd till trots. Inte är det kallt men jag har varma tofflor på tårna och händerna insnodda i en jättetröja av irländsk ull och ändå fryser jag så att handlederna tror att de drabbats av reumatism.

12834496_10154042520648420_1782621230_n

Så skönt då att i tanken placera mig på en veranda som måste skuggas av ett tak av något slag för att det inte skall bli för varmt och för att blekt vinterskinn inte skall drabbas av rodnande chock och börja bråka. Rapporter om bara ben och exploderande grönska når mig från bygrannarna och just idag känns det väldigt skönt att ha resan ner bokad och att det bara är en dryg vecka kvar.

När vi kommit ner åker vi och köper en tonnelle och kanske möbler till verandan. Om den är någorlunda klar.

Imorgon kommer enligt uppgift, och om jag fattat rätt, värmepumpen till poolen. Sandrine står beredd att ta emot, låsa upp grinden och lotsa leverantörerna uppför trappan till poolhuset där den skall installeras. Vore ju fint om det fanns vatten i poolen då. Det vet jag inte om det gör.

Mycket som kan gå knas?

Joråvars.

Fast mycket som kan gå bra också.

Jag satsar på det senare.

*Autokorrekt tycker att det borde vara tonsiller istället och det hade ju iochförsig passat en dag som denna, men nej, tonneller envisas jag med att ändra tillbaka till. Det betyder paviljonger.