Etiketter

,

Jag lämnade Murviel tidigt imorse.

Avbokade min ursprungliga flight med Norwegian från Barcelona och tog mig istället till Marseille för vidare färd mot Göteborg via Bryssel. Det gick bra. Lite meckigt med flera byten men med bara handbagage känns det som ett vettigt alternativ. Jag fick boka om min Norwegianbiljett till ett senare tillfälle och flög istället med Brussels Airlines. Allt för att jag inte fick tågförbindelserna att fungera på annat sätt.

Det fanns inga marginaler tidsmässigt, så när jag till slut sjönk ihop i min flygplansstol i Marseille och kunde beställa in en kaffe och en macka, kändes den där pappmuggen och den plastförpackade mackan som rena himmelriket.

Nu är jag tillbaka på min svenska ö. Snön är borta men vinden viner och temperaturen är betydligt svalare än vad jag hunnit vänja mig vid de senaste dagarna. Här är vårvinter. I Murviel är det nästan sommar. Åtminstone med svenska mått mätt.

Jag lämnade Murviel på femårsdagen av när vi blev med franskt byhus. Facebook skickade mig en påminnelse om jubileet och det känns förstås lite speciellt.

Nu vidtar några intensiva jobbdagar innan det är dags för en tur till Stockholm, Värmland och sedan Murviel igen. Det vore ju synd att hålla sig på ett och samma ställe för länge. Det skulle kanske kunna bli tråkigt. Ju.