Etiketter

, ,

Nu har vi franska bankcheckar, så nu skall det bli betydligt enklare att betala räkningar! Jag har dessutom mitt Carte bleu men det har inte L fått ännu. Inte heller har vi fått koder och annat som behövs för att kunna utnyttja internetbankens tjänster men det kommer väl det med, så småningom..

Uppkoppling kommer vi inte att ha under den här vistelsen heller men har åtmonstone hittat lite olika alternativ, så imorgon skall också det beställas. SFR blir det nog eller Orange. Det är dyrare än hemma men det är besvärligt utan, så det är bara att tugga i sig. Sedan ingår å andra sidan såväl TV som internet och fast telefon , den senare dessutom med en riktigt prisvärd deal för samtal både inom Frankrike och utanför landets gränser. Kanske kan vi där spara in på det vi annars lägger på samtal med våra svenska mobiler, en kostnad som har en tendens att springa iväg.

I flera dagar nu har jag slöat vid poolen och i skuggan på fina nyanlagda gårdsplanen och det börjar därför bli hög tid för lite action. Snickaren Loubet i byn och smeden mitt emot honom skall få ett besök imorgon, liksom Emmaus på väg mot Pezenas. Vi behöver hjälp med fönsterluckor, ytterdörren och järnsmidesräcket, som känns en smula ostadigt.

 

En rörmokare vore bra att få fatt i också, liksom en takkunnig, för även om solen bränner från en prickfri himmel och fukt endast hittas i poolen, så behövs hela takrännor när regnet väl bestämmer sig för att göra entré. Det brukar piska på rätt så rejält när det väl börjar droppa.