Etiketter

, ,

Onsdagens middag åts på Le Garde-Manger alldeles vid infarten till Murviel. Där blir man inte besviken heller och vinet som serverades där fick oss att ta en tur till vingården som levererat det. På smala, slingriga vägar vid grannbyn Thézan tog vi oss genom vinfälten fram till Domaine de Ravanès, där en skylt på dörren uppmanade oss att ringa, om vi skulle vara begivna på lite vin!

Den detaljen tog dock två hårt arbetande medhjälpare hand om, när de fick syn på oss lätt vilsna tanter från Sverige. De kallade snabbt på patron och fortsatte sedan arbetet med att skyffla skalmassan från det blivande vinet efter macerationen.

Luften var tung av jästa vindruvor och i rännstenen flöt vin istället för vatten.

Vi tittade fascinerat på medan vi väntade på patron själv, monsieur Benin d.y.

Så kom han till slut och trots att det är hektiska dagar för en vinbonde så här års, tog han sig tid att ge oss en degustation på alla de viner som tillverkas på gården.

Vi förklarade att vi smakat hans vin på en restaurang i Murviel och det gick inte att ta miste på att monsieur var mäkta stolt över att hans vin imponerat på oss. Han berättade vidare att han till slut efter mycket lobbande och en hel del red tape lyckats sälja ett av sina finare viner till svenska Systembolaget.

Förhoppningen är naturligtvis att vinet, sitt höga pris till trots, skall innebära att bolaget också vill köpa in de mer vardagliga vinerna för att få upp försäljningsvolymen.

Vi håller på med vår degustation så länge att också Benin Sr ansluter och vi lovar att tala oss varma för de ädla dropparna. Raskt hämtas en butelj modell större och far och son poserar glatt för den bild jag lovar att lägga ut på min blogg. Låt mig alltså få presentera Msrs Guy et Marc Benin, stolta vinmakare i soliga Languedoc: