Etiketter

, ,

Jag fyller mina lediga dagar bra och får en del praktiska bestyr undanstökade. Idag har jag shoppat. Våldsamt. Stora saker och små. Allt skall ner till Murviel.

De senaste vändorna i Frankrike har jag farit runt och letat kakel utan att lyckas hitta det jag vill ha. Det klassiskt franska finns ju rimligen men inte på de ställen där jag letat. Hemma har jag googlat och hamnat på Franska kakelbutikens hemsida och där naturligtvis hittat vad jag letat efter. Alltså åkte jag dit.

Jag blev kvar en bra stund, för så alldeles enkelt är det ändå inte. Kakelplattorna är vackra, har rätt mått men risken finns att de är för tjocka. Fast de fick följa med hem iallafall. Fungerar de inte på badrumskommoden i murvelhusets gästbadrum, får jag väl kakla något annat med dem.

Väl hemma blev jag tvungen att packa upp dem ur deras omsorgsfullt inlindade bubbelplasttillvaro bara för att kunna stryka med handen över dem och fantisera över hur fint det kommer att bli. Så ville jag ju visa upp dem också men entusiasmen, den får jag stå för själv. Familjen tycker att de är fina men jag tänker mig mer att de borde falla i trans över mitt förvärv. Fast jag kanske skall vara glad att de inte gör det – det finns trots allt väsentligare saker att falla i trans över.

Besöket i kakelbutiken väckte andra tankar också. Naturligtvis. Det fanns andra färger i samma mönster till andra delar av huset…

Jag får diskutera det med någon kunnig, för inte heller i köket är det optimalt med så tjocka kakelplattor. Det kanske inte passar med kakel överhuvudtaget där. Det får helt enkelt vänta tills jag/vi tänkt klart. Vad mig anbelangar kan det gå fort. Tur då att det finns andra krafter som kan hålla emot, så att det inte blir fort och fel.

Efter kakelbryderiet for jag vidare till Åhléns och roffade åt mig en golvspegel och en klädställning i trä, som jag sett ut tidigare. Det gick snabbt som tusan.

De skall stå i gästrummen, så att gästerna kan hänga upp sina kläder och spegla sig när paltorna lämnat galgen och kommit på gästkroppen. Vi vill ju inte att de skall se ut hur som helst när de kommer ner till frukosten…

Kläder skall för övrigt också den kvarlämnade Gripsholmsstolen få. Tyg har inhandlats och skumgummi, samt en häftpistol. Bild på resultatet kan komma att publiceras på en blogg nära dig om några veckor…

Rutigt eller madrassmönster på Gripsholmsstolen? Hur oortodox får man vara, tro?

Rutigt eller madrassmönster på Gripsholmsstolen? Hur oortodox får man vara, tro? Får man ens använda häftpistol…?