Etiketter

, ,

Hamburg med hund hela dagen igår. Iskyla. Många timmar att slå ihjäl. Men hur man gör just det, slår ihjäl timmar alltså med en pälsförsedd resekompis, är den stora frågan.

Långa promenader i mysiga parker?

Lång härlig lunch på en av de många mysiga kvarterskrogarna jag sett under mina irrfärder genom staden?

Lite spontanshopping, kanske?

None of the above, kan jag meddela. Jag har en i och för sig fantastiskt härlig jacka som resekostym men den kräver varmt väder, eftersom den är av krinklad tunn bomull. Varma tröjor finns visserligen medpackade men då får jag packa ur hela bilen för att få fatt i dem, så jag hoppar det.

Behöver jag nämna att det var varmt hemma när jag packade bilen?

Så promenader med hunden? Ja, flera stycken men korta, sedan störtar jag tillbaka till bilen med hackande tänder. Och hur var det med de mysiga parkerna? Jovars, jag hittade en men lämna bilen utan uppsikt mitt i Hamburg, fullpackad med saker som ser frestande ut? Tror inte det. Ta med allt av värde och leka bag lady? Ehh, nej.

Lång härlig lunch, fika eller rentav tidig middag på mysig krog? Absolut! Det finns ju uteserveringar! Fast det blir allt lite kallt…

Alltså sitter hund och jag i bilen invid tågstationen. Hunden äter ben. Jag trycker i mig Ahlgrens bilar och drömmer om schnitzlar och sauerkraut.

Incheckning, äntligen

Incheckning, äntligen

Väntar på att få köra ombord

Väntar på att få köra ombord

Jag borde ha skippat biltåget och kört på istället. Jag borde ha gjort läxan och kollat avstånd ordentligare. Det är ju inte så att jag inte tycker om att vara ute och rasta min bil, så visst hade jag kunnat nöta några autobahnmil istället för denna oändliga väntan i ett kallt Hamburg.

Men förutom denna väderberoende lilla planeringsmiss flyter allting på bra. Det går så att säga som på räls.