Etiketter

, , ,

Vi har inte skrapat ytterdörren. Inte har vi oljat in den heller. Inget tyg till uteköket hittade jag på Gèant idag, så något draperi under utekökets bänkskiva har inte sytts. Fast jag köpte en vaxad spetsduk hos min hovleverantör Maisons du Monde:

Lite smånöjd med den, faktiskt

Lite smånöjd med den, faktiskt

Inte har jag jagat med snabeldraken och inte heller skurat badhuset. Jag glömde att anledningen till dagens shoppingutflykt var att jag skulle köpa ny trädgårdsslang men jag kom ihåg att köpa fler solstolar. De senare får dock inte den stora äran att figurera på bloggen, för de är inte fina nog. De är illröda och av nylon och passar egentligen inte alls ihop med de mer eleganta järnsmidessängarna men de är sköna att sitta i och behövs när vi är många.

Jag glömde att tanka bilen men jag köpte en badrumsvåg. Och en papperskorg. Att jag skulle köpa nya lampor till spottarna, ja, det föll liksom i glömska. Innan jag hunnit fram till trädgårdscentret, där pelargoner till gatumuren skulle införskaffas, hade klockan dessutom hunnit passera tolv och då vet den vane frankrikeresenären vad klockan är slagen. Inga pellisar idag, alltså. Förmiddagens shoppingrunda går därmed till historien som en av de mest ineffektiva. Hjärnan hänger liksom inte riktigt med när termometern frustar i sitt fäste. Något annat har jag inte att säga till mitt försvar.

Min horisont för resten av dagen och kvällen blev sedan av det mer begränsade slaget:

Tidig frukost innan den värsta hettan satte in

Tidig frukost innan den värsta hettan satte in…

…på födelsedagspresenten - Rörstrands Ostindia Floris och nystruken nostalgiduk från barndomshemmet

…på födelsedagspresenten – Rörstrands Ostindia Floris – och på nystruken nostalgiduk från barndomshemmet

Hunden fick som vanligt ingenting...

Hunden fick som vanligt ingenting…

På gamla löv under murgrönan invid muren var det någorlunda svalt

På gamla löv under murgrönan invid muren hittade jycken en någorlunda sval plats

En kort stund i solen innan siestan. Själv lämnade jag endast skuggan under parasollet för att bada.

En kort stund i solen innan siestan. Själv lämnade jag endast skuggan under parasollet för att bada.

Det gick åt mängder med vatten idag

Det gick åt mängder med vatten idag

Kvällarna är nästan magiska...

Så kom kvällen med något humanare temperaturer…

Jag simmar mycket, så lite motion blir det, det varma vädret till trots. Det där inbjudande turkosa vattnet håller nu trettio grader, så istället för att längta efter en poolvärmare, måste vi nu lämna poolskyddet av på natten för att vattnet inte skall bli för varmt. Jag tror bestämt att det är sommar nu.