Etiketter

, , , , ,

I det blågula varuhuset hemma i den kungliga kröken införskaffades en symaskin för en mycket ringa kostnad. Den har jag fraktat ned till Murviel och nu satt i arbete. Det är en smidig liten maskin, som enligt uppgift skall vara riktigt bra och så här långt har den skött sig. Den har fått sy ett skynke till uteköket, som äntligen slipper visa upp sitt trista innanmäte med gastub, varmvattenberedare och vattenrör. Blårutigt, för att det är somrigt och för att det passar till det blåa i kaklet, tänkte jag. Vaxat är det också för att stå emot smuts och för att inte blekas lika fort av solen.

Tyget hittade jag på Quartier des tissues i Colombiers och där fanns precis allt annat som jag behövde också. På vägen ut ur butiken hittade jag sittdynor till trädgårdsstolarna, så då fick jag vända om och hala upp plånboken igen.

Jag kunde fråga efter både limpistol och vadd meddelst min stappliga franska och mitt uttrycksfulla(?) kroppsspråk. Vi skrattar tillsammans, de trevar lite försiktigt med sin skolengelska och så har vi mötts halvvägs. Det går allt bättre med mitt franskstångande, även om det går sakta, sakta. Idag förstod jag för övrigt en hel reklamsnutt på radion om barn och solskydd och då kände jag mig rentav nästan som en hel fransyska (the pun completely intended…).

Den kvarglömda gripsholmsstolen har ännu så länge bara hunnit få nya armlappar men imorgon bitti skall det rutiga tyget från Åhléns häftas fast med lånad häftpistol och nyinförskaffat dekorband fästas med hjälp av min nya, alldeles egna limpistol.

Bäst alltså att avsluta detta inlägg och gå och lägga mig så att jag orkar upp tidigt imorgon bitti. Risken är annars stor att det hunnit bli för varmt och att pistolerna får ligga oanvända en dag till. Det har hänt förr, nämligen.